Happy Whiskers Cat Spa

Jagen en Jachtinstinkt

  

Ik kan echt niet stoppen met benadrukken hoe belangrijk spelen is voor een kat. Een kat MOET kunnen jagen, daar is ze voor gemaakt, dat is haar instinct, dat is een energie die erin zit en eruit moet komen. Ongeacht hoe oud ze is, welke vachtkleur ze heeft, hoe ze is grootgebracht, of waar ze woont.

Als een kat niet voldoende of niet op de juiste manier getriggerd wordt door bewegende zaken van buitenaf, verhoog je de kans op:

– frustratie

– spanning tussen katten

– moeilijker omgaan met stress van alle soorten

– overgewicht

– angst en schrik

– sproeien

– onzindelijkheid

– …

en het lijstje kan blijven verdergaan.

Zeg jij nu ‘pfff, mijn kat houdt toch niet van spelen.’ Wel, dan ben jij degene die het meeste huiswerk heeft. Jij moet zoeken waar je kat dan wel graag mee speelt. Is ze al 12 jaar? Maakt niet uit, probeer elke dag iets nieuws tot je het gevonden hebt.

Blijf experimenteren, je kat kan plots zijn favoriete speeltje niet meer leuk vinden en nood hebben aan iets nieuws.

Dus:

– je kat moet elke dag meerdere keren per dag een paar minuten getriggerd worden door een ‘prooi’

– ELKE kat moet jagen, dus blijf zoeken tot je het gevonden hebt: hengels met veren vogeltjes, wollen muisjes, konijnenbontjes, schapenvachtjes, trappelkussens met kattenkruid ….je kan het zo gek niet bedenken!

– laat de prooi bewegen, snel bewegen, op grond en in de lucht, hou het ver weg van je lichaam, verstop het en trek het weg eens de kat het heeft.

– Wissel af in nieuwigheid, moeilijkheid, frequentie en intensiteit.

En bereken nu even hoelang je per dag op facebook zit, en je zal snel aan het spelen zijn met je katjes! Wil je meer lezen over spelen en jagen met je kat? Lees dan de hoofdstukken hierover in de Happy Cats Handleiding voor een gelukkige kat en de Happy Cats Revolutie.

Veel succes!

Liefs, Anja

Bron Felinova

Reacties uitgeschakeld voor Jagen en Jachtinstinkt