Over de cattery

Het Britten virus.

CATTERY UBASTI· HK 20305381

Het begon allemaal in 2009, bij de aanschaf van ons eerste Britje. Ik wou graag een kat, een raskat wel te verstaan, en ik ging op zoek via internet, al snel wist ik dat ik een Brits Korthaar kat de mooiste vond van alle rassen. Al surfen kwam ik bij een dame die een Lilac poesje aanbood, het was direct beschikbaar, het laatste van het nest. Wij reden op zondag voormiddag naar Geraardsbergen, en de kids waren(toen net 4 en 8 jaar)meteen verkocht. Wij onwetend en niets kennende van waar je op moest letten betaalden 350eu voor een kitten met stamboom, Thalia van Blueheaven ,ze was niet gesteriliseerd maar daar moesten wij voor zorgen. Bij onze thuiskomst rook het beestje eigenlijk niet al te fris, dus besloot ik het een bad te geven, het spoelwater was net cola…het arme diertje zat onder de vlooien. Op maandag ging ik direct met ons klein molletje naar de DA, bleek het beestje vol vlooien te zitten, had ze oormijt, wormen en een knikstaart…we waren dus overduidelijk bedrogen geweest, maar met veel liefde hebben wij haar in ons hart gesloten en ik ben er van overtuigt dat wij haar leven gered hebben.

Omdat ons Maroef,zo noemden wij haar,niet gesteriliseerd was wou ik graag eens een nestje kittens,ze kreeg 4 katertjes,3 overleefden en 1 bleef bij ons wonen,onze Cartouche… en ik…ik was gebeten,gebeten door het Britten virus…Al gauw ontstond de zin om nog een poesje te kopen en nog een nestje te fokken,Cattery Ubasti was geboren.

Omdat ik het zoveel beter wil doen dan de fokster van Maroef,zorg ik dat mijn Britten op tijd en stond hun inentingen krijgen,alle nodige testen ondergaan,kwaliteitsvoer krijgen en het belangrijkste…liefde heel veel liefde krijgen. Mijn Britten zijn mijn kindjes,mijn kittens zijn mijn baby’s die ik altijd met een klein hartje afsta aan de adoptie ouders…hun nieuwe personeel…

De kittens worden opgevoed in huislijke kring,zodat ze later kunnen uitgroeien tot lieve en sociale gezelschapsdieren,ik hou contact met iedereen die een Ubasti Cat adopteerde,ik vind het zalig om foto’s te krijgen van mijn beebjes,om te zien wat voor mooie katers en poezen ze worden. Daar doe ik het voor,ik ben een ocasionele fokker en heb 3 a 4 nestjes per jaar,dat zijn de leukste maanden,als die kleine bollekes wol hier rondspringen.Ik kijk al uit naar een volgend nestje.

Cat mom alias Moetje